Press "Enter" to skip to content

Bliv mere effektiv i det offentlige: 3 tips til kommunen

Vores alle sammen skattekroner skal helst bruges fornuftigt, hvis der ikke skal falde brænde. Heldigvis lever vi i en tid, hvor nye teknologier sprøjtes ud, og man bør som offentlig instans ikke være bange for at tage teknologien og bruge den i hverdagen, hvor det kan hjælpe os alle sammen. Vi kommer her med tips til, hvor du kan sætte ind med ny, smart teknologi til at gøre dit lokalområde et bedre sted.

Måling i vandværker

Der var engang, hvor man manuelt skulle tage vandprøver og manuelt sidde og vente på svar for at se, om vandet havde den rigtige balance. De tider er nu heldigvis ovre, og man kan ved eksempelvis turbiditetsmåling få meget hurtigere resultater med de rigtige målere, som arbejder sammen med de lokale datasystemer.

Fyldningsgrad på skraldespanden

Tømmes der rigtig mange skraldespande, som slet ikke har behov for at blive tømt? Så findes der heldigvis IoT-løsninger, som kan måle fyldningsgraden på skraldespanden, så skraldemændene ved, om det er værd at tømme den. Det kræver blot en lille smart sensor, som kan detektere, hvor meget skraldespanden er fyldt op. Denne lille sensor giver data videre til systemet, så de ansatte kan se, om skraldespanden skal tømmes eller ej. Mindre spildt arbejde.

Interaktive skærme

Dagene er ovre, hvor vi hængte plakater op for at gøre opmærksom på noget nyt i byen. Mange kommuner har heldigvis taget interaktive skærme i brug, men hvis du ikke har gjort det endnu, er det på tide. Det giver mulighed for konstant at skifte informationen ud, og så står det samtidig bare knivskarpt på billedet.