Press "Enter" to skip to content

Brug knæstøtte når du træner

Det kører bare derudaf. Crossfittræningen går godt – men pludselig jager en smerte gennem knæet. Det er svært at gennemføre en træning med smerter. Du må lede efter en skalering der ikke gør ondt, og du føler at du ikke får det fulde udbytte ud af træningen.

Men det er vigtigt at lytte til kroppen. Og når knæet siger nej, så skal du lytte. En knæskade kan tage lang tid at komme sig over. Og har du stor vægt eller belastning på dine knæ, så kan det give varige skader hvis du presser på selvom knæet gør ondt.

Støttebind af neopren både varmer og støtter

En løsning kan være at bruge et knæbind der støtter og varmer dit led så du passer godt på knæet mens du træner. Et støttebinds formål er at hjælpe dig, ikke at forbedre din ydeevne.

Neopren er syntetisk gummi. Det er fyldt med små luftbobler der gør dit støttebind mere fleksibelt mens det både varmer og støtter leddet. Når du optimerer støtten med et knæstøtte, så kan du bedre fokusere på teknik og optræning af muskler omkring leddet.

Se for eksempel udvalget af bind og bandager hos Henza

Husk at træne knæet

Knæet er ikke dækket af muskler, men er støttet af den firehovede knæstrækker (quadriceps femoris). Ved at træne den yderste del af disse muskler, kan du opnå større støtte omkring knæet. Indtil du har nået den støtte, kan du med fordel bruge et støttebind.

Fleksibelt knæbind til sport og træning

Knæbind er særligt egnet til dig der har brug for at kunne fortsætte din træning. Hvis du leder efter et bind du kan bruge til konkurrencer eller meget tung træning, så skal du have et mere stift knæbind. Det har ikke den samme komfort, men giver mere støtte når du træner.