Press "Enter" to skip to content

Hvad er en tribune?

Ordet tribune kommer fra italiensk. Det betyder en ophøjet plads. I princippet kan pladsen være for både publikum og optrædende. Men i daglige tale bruger vi mest ordet tribune om det sted hvor publikum sidder.

I oldtiden var det publikum der var ophøjet og de optrædende stod i midten nedenfor tilskuerpladserne. I dag afhænger det helt af typen af scene om det er publikum eller scene der er ophøjet.

Alle skal kunne se scenen

Ved mindre arrangementer står eller sidder publikum foran scenen, som er hævet over gulvet. Du har sikkert prøvet at gå en tur ned ad gågaden og set hvordan en kødrand af mennesker står og griner eller klapper. Du vil gerne se hvad der foregår, men det kan du ikke fordi der er for mange mennesker foran dig.

Børn bliver sat på fædres skuldre, mens de små voksne og store børn må acceptere at de ikke kan se hvad der foregår. Men ved ethvert arrangement skal alle kunne se scenen for at få en god oplevelse.

Store arrangementer kræver en tribune

Når et arrangement har et større antal publikummer, så bliver det nødvendigt med en tribune. Både for bekvemmelighed og for at alle kan få en god oplevelse. Tribuner er opbygget som trapper og kan rumme både stå- og siddepladser.

Til teaterforestillinger kan det være en fordel at have siddepladser, mens nogle koncerter kun har ståpladser.

Forskellige typer tribuner

Hos Sunstill ApS kan du købe forskellige slags tribuner. Det er vigtigt at du overvejer hvem dit publikum er og hvad de skal kunne se. Der findes tribuner til alle behov.

Der er en helt enkelt podietribune der er meget fleksibel. Men der er også faste tribuner. De fås både små og store i moduler. Tribunernes stole eller sæder kan være plast eller polstrede stole.