Press "Enter" to skip to content

Skab en unik havestemning med ølandsbrud

Har du altid drømt om at skabe din helt egen oaselignende have, hvor fine stenbelagte stier leder rundt til dine højtelskede blomster og træer? Så bør du overveje at gå på opdagelse i et væld af muligheder indenfor havedesign, hvor den smukke svenske stensort ølandsbrud indgår. I stedet for at vælge de lidt mere ordinære terrassesten, formår de denne alternative stenform at tilføje et mere rustikt og særpræget udtryk, der bærer præg af en rå stenoverflade. Trædesten kan i høj grad være med til at skabe en romantisk og klassisk stemning langs bed, som kan lede forskellige steder hen rundt omkring i haven. Ølandsbrud kan på samme vis indgå som en smuk belægning, hvor stenenes kendte røde farve skaber et mere sydlandsk og eksotisk udtryk.

Bring syden ind i din have

Ølandsbrud er en svensk stentype, der i høj grad er kendt for dens unikke røde farve, hvor en rå og rustik overflade samtidig gør sig gældende. Stenens rødbrune nuance fører ofte tankerne henimod sydens sol, idet man i mange sammenhænge ser stenen som belægning i de spanske haver og gader i ældre byer. Ønsker man at skabe en eksotisk og indbydende stemning er ølandsbrud derfor oplagt at vælge som belægning på terrassen eller som trædesten rundt omkring i haven. 

Ikke to sten er ens

Med ølandsbrud kan man virkelig skabe en helt unik og personlig havestemning. Ikke to sten er ens, da de ikke er fremstillet syntetisk på fabrikker, men i stedet kommer direkte fra naturen. Derfor vil man opleve at ølandsbrud kan indgå som naturlige elementer i haven, der blender flot ind. Her kan man for alvor lege med forskellige udtryk og sammensætte stenene på kryds og tværs. Nogle sten vil eksempelvis have en dybere rød nuance, mens andre vil være mere lyse i udtrykket. Det skaber et flot spil, der i høj grad kan være med til at løfte din haves udseende.