Press "Enter" to skip to content

Sådan træner du din kat

Hvis du har en kat, eller snart skal have en, ved du nok godt, hvor fantastisk et kæledyr, det er. Katte har altid unikke personligheder, og de kan være utrolig kælen og legesyge. Dog ved man aldrig helt, hvad man får, når man skal have en kat, og derfor kan det være smart at træne den, så du har styr på de ting. Der kan være mange fordele ved at træne din kat, når først den har fået det lært.

Katten er et selvstændigt dyr

Hvis du gerne vil træne din kat, er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er helt det samme som at træne en hund. Hunde er typisk meget motiverede af mad og godbidder, men det er ikke sikkert, at det er det samme med din kat. Katte kan ofte selv bare tage ud og fange en mus, hvis de gerne vil have en snack, og de er meget selvstændige, så det er ikke sikkert, at ros appellerer til dem. Derfor handler træningen af din kat meget om at skabe vaner. Det er helt klart nemmest at gøre, imens de stadig er killinger, så det er noget, der altid har været aktivt i deres liv.

Øvelse gør mester

Der kan være mange gode grunde til at træne din kat. Det kan for eksempel være, hvis du bor i en lejlighed uden have eller i et meget trafikeret område, så du gerne vil lære din kat at gå med snor. Det kræver, at du får købt nogle katteseler, da katten ret nemt vil kunne komme ud af et halsbånd. Katteseler kommer i mange forskellige størrelser og designs, så du skal nok kunne finde en, der passer til din kat. Start med at give den selen på derhjemme, og øv den i at gå med den på. Når den er blevet komfortabel med katteseler indenfor, kan du tage den med udenfor og til sidst begynde at gå ture sammen.