Press "Enter" to skip to content

Få et hyggeligt og nostalgisk udtryk til dit hus med grønne tage

Hvis du snart skal have et nyt tag, eller hvis du skal bygge et nyt hus og leder efter den rigtige tagbeklædning, er det en god ide for dig at overveje et grønt tag, hvis du gerne vil have et hyggeligt og nostalgisk udtryk til dit hus. Tidligere var det meget normalt, at man lavede tage af de materialer, som man nu havde ved hånden. I dag er de fleste tage lavet af tegl eller tagplader. Det er der heller ikke noget galt i, men det er som regel ikke lige så hyggelige materialer som de naturlige. 

Grønne tage er tage, hvor der vokser planter på dem. Det er små lave planter, der kan passe sig selv. Når du får planter på taget, betyder det derfor ikke, at du pludselig får en ekstra have, som du skal passe. Udover at planterne er hyggelige og fine, har de også en række egenskaber, der er rigtig gode for miljøet og for indeklimaet i dit hus. Det er for eksempel, at de hjælper med at holde på varmen om vinteren og på kulden om sommeren. Derudover opsuger planterne regnvandet, som så fordamper, når solen skinner. Det betyder, at der kommer mindre vand i dine tagrender og i kloakken. 

Et godt firma at henvende dig til, hvis du er interesseret i at få et grønt tag, er nykilde.dk. De har mange års erfaring med at lave grønne tage. De kan derfor hjælpe dig med alt, hvad du skal være opmærksom på. For eksempel vejer et grønt tag ofte mere end et almindeligt tag. Det gør, at du skal være sikker på, at dit hus kan holde til det, hvis du vil erstatte dit nuværende tag med grønne tage. Hvis du er ved at bygge et nyt hus, hvor du gerne vil hav et grønt tag på, kan du allerede fra start af tænke ind, at det skal være mere holdbart.